Wij willen muziektheater maken van een goede kwaliteit. In ons muziektheater is er een goede balans tussen dialoog, gespeelde scenes, zang en dans. Wij willen werken met eigen originele scripts en eigen muziek en choreografieën en met eigentijdse bewerkingen van bestaand materiaal. Stukken worden geschreven en gemaakt op de huid van de spelers, waardoor kwaliteiten optimaal worden benut en ontwikkeld.
Wij werken aan producties met maximaal 20-24 kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar. In het theaterkoor is plaats voor maximaal 15 volwassenen.

Het theaterjaar loopt tot en met het spelen van de productie. Vervolgens kan worden aangemeld voor een nieuwe productie.

Wij willen werken aan het maken van voorstellingen met kleine groepen, in een goede, veilige sfeer en met persoonlijke aandacht voor iedereen. Met de nadruk op plezier, leren door te doen en positieve aanmoediging.
Dat betekent, dat je talent moet hebben om mee te mogen doen. Mensen die lid willen worden van Sping! moeten auditie doen, waarin zij zowel hun vaardigheden als hun motivatie tonen.

Via het auditieformulier onder het kopje “auditie”, kun je je inschrijven en word je in eerste instantie op een wachtlijst geplaatst. Op het moment dat een productie bijna afgelopen is, nemen we contact met je op en krijg je een uitnodiging om auditie te doen.

OVER SPING!

JOS HUIBERS

Teksten, script, regisseur

RUBEN WEVERLING

Muziek coach, arrangeur

Al meer dan veertig jaar maak ik theater. Met kinderen, jongeren en volwassenen. Als tekstschrijver, als acteur en als regisseur. Steeds naast mijn werk als pedagoog en als manager in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg. 

Ik geloof dat kinderen - grote en kleine - meer leren van het spelen van een speciaal voor hen gekozen en geschreven rol dan van een meer abstracte spelles. Zowel over het spelen en zingen, als over zichzelf, over samenwerken met anderen, over de wereld om hen heen.

Het is een geweldige ervaring samen met anderen een voorstelling te maken.

Dat geloof ik nog steeds, op mijn oudere dag, met plezier, samen met Ruben in onze muziektheatergroep Sping! Jos Huibers

  • w-facebook

Met veel trots en passie werk ik samen met Jos aan eigen theaterproducties. Ik heb als arrangeur veel ervaring opgedaan bij zanggroep KLINK! en deze kennis laat ik met plezier los op theatergroep Sping! De combinatie van kinderen samen met een volwassen koor werkt erg inspirerend voor mij en daardoor kan ik zeer divers arrangeren.

We hebben inmiddels al een mooi aantal producties op onze naam staan, waarvan "Echtgescheiden en vastgevochten wel een hoogtepunt was, met een geheel eigen script en compleet nieuwe liedjes, ondersteund door een fantastische live band. 

De samenwerking met Jos is goud waard en ik hoop deze nog lang door te zetten.