VET/GREASE

Vet/Grease vertelt het verhaal van het opgroeien en volwassen worden. Twee jonge mensen, Sandy en Danny worden verliefd tijdens een vakantie aan een zonnig, ver strand. Voor Sandy de ervaring van haar leven, voor Danny een zoveelste vakantieliefde. Dat blijkt als de twee elkaar onverwacht weer ontmoeten in de examenklas van een middelbare school in Den Haag. De nette, geremde en preutse Sandy past niet bij het imago van de coole bink Danny. Dit imago, het beeld dat hij heeft opgeworpen en dat anderen van hem hebben, verhindert hem om onbevangen te verkeren met het meisje, dat wel degelijk zijn hart heeft gestolen. Een cliché wellicht, maar tevens een eeuwenoud thema in de wereldliteratuur: een diepe liefde, die onbereikbaar is omdat aardse en praktische bezwaren in de weg staan.

Vet/Grease toont het ingewikkelde leven van jonge mensen – pubers en adolescenten – op een middelbare school. Lief en vooral ook leed, dat mensen elkaar onbedoeld aandoen. De pikorde, de strenge groepscodes, vriendschappen, die komen en vergaan, trouw en loyaliteit. En rivaliteit, vooral als het om de liefde gaat. Maar niets is wat het lijkt, bij oppervlakkige beschouwing en in vrijwel elke ruwe bolster schuilt een blanke pit.

Maar per slot is Vet/Grease ‘voeljegoed’-muziektheater met energieke, aanstekelijke liedjes op inmiddels klassiek geworden muziek, die in ieders genen huist. Muziek, die iedereen meezingt.
Sping! speelt in Vet/Grease een vitale, eigentijdse, eigen bewerking van dit klassieke stuk en zingt de frisse hertaalde Nederlandse teksten op eigen arrangementen van de oorspronkelijke muziek.

Met een veertigkoppige, getalenteerde en ervaren cast, bestaande uit 25 kinderen en jongeren, 10 volwassenen in het Sping koor! en 4 muzikanten in de Sping band! En met enkele ervaren gastacteurs. De teksten en de regie zijn weer van Jos Huibers, de muziek en de arrangementen van Ruben Weverling.

 

Na Van Hier en Daar/West Side Story, Laat het Los/Les Miserables, speelt Sping! weer een eigenzinnige versie van een musicalklassieker.

Wanneer: 9 april 2016
Hoe laat: 20.15u
Waar: Schouwburg de Nieuwe Doelen

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now